Guvernul ungar pregateste majorarea nivelelor mediu si maxim ale Taxei pe Valoare Adaugata, a anuntat un oficial de la Ministerul Ungar al Finantelor.
Nivelul maxim de TVA va fi majorat de la 20 procente, la cat este situat la momentul actual, la 23 procente, iar nivelul mediu va fi majorat de la 15 procente la 17 procente, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Ungar al Finantelor, Tamas Katona.

Planul original de majorare a TVA-ului, de la inceputul aceste luni, a fost pentru majorarea cu cinci procente a nivelului mediu, ca urmare a anuntatului plan de austeritate financiara, plan menit a reduce deficitul bugetar al Ungariei. Concesia guvernamentala de majorare a TVA-ului mediu doar la 17 procente a venit ca urmare a obiectiilor din partea uniunilor sindicale.

Incasarile din TVA se ridica la aproximativ 2.000 miliarde forinti anual (sapte miliarde euro), informeaza Rompres. Ungaria are trei niveluri la TVA, unul minim de cinci % pentru produsele farmaceutice si pentru manualele scolare si alte produse preferentiale, unul mediu de 15 % si unul maxim de 20 %.

Guvernul ungar s-a declarat deschis la alternative ale acestor majorari, atata timp cat tintele de venit corelate celor trei nivele ale TVA-ului, 60 miliarde forinti pentru anul curent si 170 miliarde forinti pentru anul viitor, vor putea fi atinse.

TVA-ul maxim a fost redus de la 25 procente la 20 de procente, la inceputul anului, acea reducere fiind catalogata in weekend-ul trecut de premierul ungar drept o greseala.

Premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, a anuntat, in prima jumatate a lunii, un plan de rigoare economica de patru ani, in vederea reducerii drastice a deficitului public al tarii, cel mai mare procentual, din Uniunea Europeana, situat la peste 8% din valoarea Produsului Intern Brut.

Premierul ungar a anuntat, astfel, masuri de crestere a veniturilor si reducere a costurilor, scopul fiind de a economisi 350 miliarde forinti (1,32 miliarde euro) la bugetul anului curent si aproximativ o mie de miliarde forinti (3,8 miliarde euro) in anul viitor, reducand cheltuielile si majorand taxele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri