Fostul magnat al petrolului si critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, care a ajuns in Germania dupa ce a fost gratiat de presedintele Vladimir Putin dupa zece ani de inchisoare, este "liber sa se intoarca in Rusia", a afirmat sambata purtatorul de cuvant al Kreminului, citat de AFP.

Mediafax.ro

"Este liber sa se intoarca in Rusia. Absolut", a declarat Dmitri Peskov, scrie Mediafax.

El a refuzat sa spuna daca i-au fost impuse conditii la eliberare sau daca fostul detinut, in varsta de 50 de ani, va fi liber sa faca politica in tara sa.

Peskov a afirmat ca Hodorkovski i-a scris doua scrisori lui Putin: una scurta, oficiala, si una lunga si mai personala. El nu a oferit alte detalii.
Hodorkovski a ajuns vineri la Berlin, la cateva ore dupa ce a fost scos in cel mai mare secret din inchisoarea situata in Karelia (nord-vestul Rusiei).

Cu o zi inainte, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat spre surpriza generala gratierea lui, afirmand ca detinutul a redactat o cerere in acest sens.

Intr-un scurt comunicat, Hodorkovski a confirmat, vineri seara, ca a facut o cerere de gratiere catre presedintele rus "din cauza circumstantelor familiale", dar a negat ca si-a recunoscut vinovatia, asa cum a afirmat Kremlinul.

Saptamanalul de opozitie The New Times, in care Hodorkovski si-a povestit viata in inchisoare, a afirmat ca fostul magnat a sunat in redactia sa pentru a multumi pentru sprijin.

"Cel mai important acum este Libertatea, Libertatea, Libertatea", a declarat el, citat de publicatie.

"Va sunt recunoscator tuturor celor care m-ati sustinut in tot acest timp", a declarat el. "Mai raman multe de facut, eliberarea ostaticilor care sunt in continuare in inchisoare si mai ales a lui Platon Lebedev", asociatul lui, condamnat alaturi de el, a adaugat Hodorkovski.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri