Smithfield Foods, Inc. a anuntat astazi semnarea unui contract de achizitie a diviziei europene de preparate din carne a Sara Lee Corporation pentru suma de $575 milioane, plus asumarea pasivelor de pensii in valoare de $39 milioane. Smithfield intentioneaza sa finalizeze si sa finanteze achizitia diviziei europene de preparate din carne a Sara Lee in mod independent, pe baza forfetara, prin intermediul unei companii mixte detinute in proportie de 50% impreuna cu Oaktree Capital Management, LLC.

Tranzactia face obiectul reglementarilor si conditiilor de finalizare obisnuite si se estimeaza ca va fi finalizata pana la sfarsitul lunii septembrie.

Smithfield intentioneaza sa contribuie cu operatiunile sale Jean Caby la compania mixta cu Oaktree. Grupul Jean Caby a inregistrat vanzari de $372 mil. in exercitiul fiscal 2006 si este producator major de preparate din carne comercializate sub nume de marca sau sub eticheta privata pentru clientii din sectorul de retail si servicii alimentare din Franta si alte tari europene.

Activitatea europeana de preparate din carne a Sara Lee a generat vanzari de 1,1 miliarde USD in exercitiul fiscal 2005 si detine cele mai mari cote de piata in Franta, Portugalia si regiunea Benelux, unde este prezenta cu marci europene populare cum ar fi Aoste, Justin Bridou si Nobre. Compania este de asemenea prezenta in Germania, Italia si Regatul Unit.

Aceasta achizitie reprezinta un pas important, a declarat Robert A. Sharpe II, care va fi presedintele noii companii. Dl. Sharpe este in prezent presedinte pentru operatiuni internationale in cadrul Smithfield. Strategia noastra viitoare va fi de a dezvolta companii cu pozitie de lider si marci puternice, coordonate de un management local dinamic, a declarat dumnealui.

Compania Sara Lee este bine pozitionata, avand marci puternice si o retea vasta de distributie si fiind un actor important pe piata preparatelor din carne din Europa Occidentala, a spus
C. Larry Pope, presedinte si director general al Smithfield. Suntem incantati sa trecem la etapa urmatoare din procesul de achizitie a Sara Lee, a adaugat domnia sa.

Oaktree Capital Management, LLC este o firma de management al investitiilor avand in administrare active de aproximativ 30 de miliarde USD in cadrul unor strategii de investitii specializate. Printre clientii sai institutionali se numara companii americane din topul Fortune 100, mari fonduri publice de pensii, fonduri universitare, fundatii private si persoane private cu averi foarte mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri