Un avion Boeing 747 al British Airways cu 202 persoane la bord a lovit cu aripa o cladire de pe aeroportul international Oliver Tambo din Johannesburg duminica seara, in timp ce se indrepta spre pista pentru a decola. In urma impactului, au fost lovite usor patru persoane, potrivit autoritatilor, citate de AFP, scrie Mediafax.

Avionul Boeing 747-400 al British Airways cu destinatia Londra Heathrow a ales o pista prea ingusta pentru anvergura sa si "aripa dreapta a aparatului a lovit o cladire de birouri", a explicat luni un purtator de cuvant al autoritatii pentru aviatia civila din Africa de Sud (CAA), Phindiwe Gwebu.

Turnul de control "le-a indicat o pista de circulatie, dar au ales alta. Au luat una proasta", a precizat Gwebu. Patru persoane care se aflau in cladire au fost ranite usor, dar accidentul nu a provocat raniti printre cei 185 de pasageri si 17 membri ai echipajului, potrivit CAA.

O fotografie realizata de una dintre pasagere din avionul care apartine companiei British Airways arata aripa avionului gigant incastrata intr-o parte a cladirii. "Un avion al BA loveste o cladire pe aeroportul din Joburg. Niciun ranit, cu exceptia onoarei pilotului", a scris pe Twitter Harriet Tolputt, directoarea organizatiei neguvernamentale Oxfam, deplangand ca pasagerii de la clasa intai au fost evacuati inaintea tuturor.

Avionul Boeing al British Airways era in continuare consemnat la sol, luni dimineata.

Sursa foto: captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri