Grupul rus Mechel a raportat o pierdere de 2,25 miliarde de dolari pentru primele noua luni din acest an, cea mai mare din ultimii 10 ani, potrivit datelor Bloomberg, cauzata in principal de deteriorarea situatiei economice, scrie Mediafax.

In perioada corespunzatoare a anului trecut, Mechel a inregistrat pierderi de 550 milioane de dolari.

"In acest an, conditiile de pe pietele cheie ale companiei s-au deteriorat", a declarat directorul general al Mechel, Evgheni Mikhel, intr-un raport publicat de grup.

Programul de restructurare a cauzat efecte extraordinare, indeosebi inregistrarea unor pierderi contabile dupa devalorizarea mai multor active.

Evolutia modesta a economiei mondiale in ultimii ani a cauzat scaderea pretului carbunelui si a cererii de carbune utilizat in productia de otel, principalul obiect de activitate al Mechel.

"In pofida unei situatii macroeconomice destul de complicate, productia de otel si consumul de materii prime utilizate in productia de otel sunt in crestere la nivel mondial, si avem de gand sa continuam sa imbunatatim eficienta, sa ne diversificam si sa ne extindem baza de clienti", a mai afirmat seful Mechel.

Mechel este una dintre cele mai puternic indatorate companii din Rusia si a obtinut recent derogari de la banci din Rusia si din strainatate, reusind sa amane scadenta unor obligatii.

Datoria neta a Mechel totaliza 9 miliarde de dolari la finele lunii septembrie, cu 500 milioane de dolari mai putin decat la 1 iunie.

Vanzarile companiei au scazut cu 19% in primele noua luni, la 6,7 miliarde dolari.

In cadrul programului de restructurare, Mechel a anuntat in luna februarie vanzarea activelor din Romania catre firma Invest Nikarom, la pretul simbolic de 230 lei. Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri