Rusia a contestat la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) o taxa impusa de Uniunea Europeana unor importuri pe motiv ca industria rusa beneficiaza de preturi scazute la energie, transmite AFP, citat de Mediafax.

Cererea pentru lansarea procedurii, prima facuta de autoritatile de la Moscova de la intrarea Rusiei in OMC, in august 2012, a fost adresata reprezentantei UE in organizatie, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Economiei.

Rusia estimeaza ca industria sa a inregistrat un prejudiciu de ordinul sutelor de milioane de dolari pe an din cauza "corectiilor energetice" aplicate de Bruxelles anumitor sectoare, cum ar fi metalurgia sau industria fertilizatorilor.

Consultarile incepute de Rusia reprezinta prima etapa a procedurii si au rolul identificarii unei solutii amiabile in termen de 60 de zile, respectiv pana pe 22 februarie. In lipsa unui acord urmeaza sa fie infiintata o comisie de experti pentru rezolvarea diferendului.

"O prima runda de consultari ar putea avea loc dupa sarbatori, perioada 1-8 ianuarie este considerata sarbatoare publica in Rusia", a precizat ministerul.

In luna iulie UE a lansat o procedura de acelasi tip vizand o taxa de reciclare impusa de Rusia automobilelor importate. Perioada negocierilor nu a adus un rezultat, astfel ca in noiembrie a fost numita o comisie a OMC, chiar daca Parlamentul rus a extins aplicabilitatea taxei si asupra vehiculelor fabricate in Rusia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri