Aproape doua treimi (60 la suta) dintre olandezi considera ca prea multi imigranti din estul Europei s-au mutat in tara lor, arata un sondaj efectuat de institutul guvernamental socio-cultural SCP si citat de site-ul DutchNews.nl, potrivit Mediafax.

Olandezii sunt ingrijorati in special de cresterea ratei infractionalitatii, de tulburarea linistii publice si de accesibilitatea locurilor de munca, potrivit SCP. Aproape sase din zece olandezi cred ca est-europenii abuzeaza de sistemul de protectie sociala, iar 47 la suta cred ca acestia le fura locurile de munca. Aproape jumatate afirma ca nou-venitii din Polonia, Bulgaria si Romania provoaca probleme si sunt mai predispusi sa comita infractiuni.

Potrivit biroului national de statistica, in Olanda traiesc aproximativ 600.000 de persoane venite din alte tari membre UE, iar 20.000 dintre ele solicita indemnizatii sociale.

In acelasi timp, jumatate dintre persoanele chestionate de SCP cred ca imigrantii est-europeni muncesc cu asiduitate, in special polonezii. Cateva proiecte de angajare menite sa ofere locuri de munca fara calificare, precum muncile agricole - care atrag romani si bulgari - au esuat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri