Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost ranit grav intr-un accident la schi, la sfarsitul saptamanii trecute, a fost operat pentru a doua oara, in noaptea de luni spre marti, au anuntat medicii de la spitalul din Grenoble, in care este internat germanul.

"S-au inregistrat semne de usoara imbunatatire a presiuni intracraniene. Schumacher a fost operat pentru a doua oara, noaptea trecuta", au precizat medicii, intr-o conferinta de presa sustinuta marti, relateaza Mediafax.
Interventia chirurgicala a durat doua ore, iar conform medicilor Schumacher inca nu este in afara oricarui pericol.
"Schumacher ramane in hipotermie terapeutica si este tot in coma indusa", au mai spus medicii de la spitalul din Grenoble, care au mentionat ca exista "suisuri si coborasuri" in starea germanului, dar el este mai bine ca luni.
Medicii au precizat ca orele urmatoare sunt cruciale in strategia terapeutica si ca un eventual transfer la alt spital este considerat "periculos". "Exista inca hemoragie si hematoame in creier si consideram situatia critica, chiar daca a existat o usoara imbunatatire", au mentionat sursele citate.
De asemenea, medicii au mentionat ca interventia chirurgicala le permite doctorilor care il trateaza pe fostul pilot sa "castige timp". "Orele urmatoare snt cruciale pentru strategia noastra terapeutica. Schumacher este ai bine decat ieri, dar nu se poate spune ca e in afara pericolului. Situatia poate evolua favorabil, dar poate evolua si nefavorabil. Familia lui este in continuare aici, la fel si medicul sau german, care ne ajuta foarte mult. Nu se pune problema acum sa vorbim de a treia operatie", au precizat reprezentantii spitalului din Grenoble.
Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, duminica, in statiunea Meribel. Germanul a fost operat imediat prima data la scurt timp dupa ce a fost transportat la spital. Medicii din Grenoble au precizat intr-o prima conferinta de presa, luni, ca Schumacher este in stare critica, in coma indusa, suferind de leziuni craniene.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri