Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, Jang Song-thaek, si cinci consilieri apropiati ai acestuia au murit dupa ce au fost aruncati dezbracati intr-o cusca in care se aflau 120 de caini infometati, relateaza Huffington Post, in editia electronica.

Informatia a fost publicata initial de cotidianul prochinez din Hong Kong Wen Wei Po si preluata de Straits Times la 24 decembrie.
Acesta sustine ca executarea, denumita "quan jue", a durat cel putin o ora si a fost supravegheata personal de liderul nord-coreean, Kim Jong-un, noteaza Mediafax.
In timp ce informatiile nu pot fi confirmate din surse independente, unii sustin ca sursa lor "a actionat ca o portavoce a Partidului Comunist Chinez, in timp ce altii s-au intrebat daca nu cumva tara se foloseste de acest ziar pentru a raspandi propaganda impotriva Coreei de Nord.
"Informatiile oripilante descriu brutalitatea tanarului lider nord-coreean. Faptul ca acestea au aparut intr-un ziar controlat de Beijing arata ca Chinei nu ii mai pasa de relatiile cu regimul Kim", afirma The Straits Times.
Acesta sustine ca acuzatiile oficiale de tradare impotriva lui Jang au implicat China de trei ori.
Jang Song-thaek, unchiul prin alianta al tanarului lider Kim Jong-un, a fost arestat, judecat in cadrul unui proces expres si executat la 12 decembrie, fiind acuzat de complot si coruptie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri