Tanarul conducator Kim Jong-un s-a nascut pe 8 ianuarie, insa anul nasterii ramane inca ascuns. Potrivit unor estimari, enuntate de The Telegraph, liderul absolut de la Phenian ar avea 30 sau 31 de ani.

In orice caz, ziua de nastere a lui Kim Jong-un este sarbatoare nationala in Coreea de Nord. Mii de nord-coreeni il slavesc pe liderul absolut in piata principala din capitala Phenian, scrie The Telegraph. Sustinatorii flutura steaguri si poarta pancarte cu sloganuri de apreciere fata de cel mai tanar conducator din lume.

Anul trecut, de ziua sa, Kim Jong-un a trimis fiecarui copil din tara cate un kilogram de bomboane, conform unei traditii stabilite in 1980 de bunicul sau, Kim Il-sung. De asemenea, zilele de nastere ale tatalui sau si bunicului sau erau cele mai importante sarbatori ale anului.

In acelasi timp, Kim Jong-un este sarbatorit de fostul baschetbalist NBA, Dennis Rodman. El a mers in Coreea de Nord pentru a antrena echipa nationala de baschet pentru un meci demonstrativ programat pe 8 ianuarie, cu ocazia zilei de nastere a liderului suprem, scrie ABC.

In vizitele anterioare, Dennis Rodman, a luat cina cu Kim Jong-un in calitate de invitat special. Baschetbalistul sustine ca intre el si conducatorul absolut exista o prietenie adevarata. Cu aceasta vizita, Rodman a promis ca nu va comenta nimic despre politica de guvernare a lui Kim Jong-un pentru ca "nu este treaba mea", spune el.

"Oamenii spun mereu ca Coreea de Nord este o tara comunista in adevaratul sens al cuvantului si ca nu le este permis sa mearga acolo. Eu stiu deja asta, dar pentru mine Kim Jong-un este un tip de treaba", a declarat Dennis Rodman. El a completat ca aceasta vizita in Coreea de Nord nu este despre a face bani.

Kim Jong-un isi conduce propria tara, dupa ce tatal sau, Kim Jong-il, a decedat pe 17 decembrie 2011, la varsta de 69 de ani. De atunci, presa de stat din Coreea de Nord a lansat o campanie care sa creeze un cult al personalitatii al tanarului lider.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri