O femeie a actionat in judecata McDonald’s, cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food, intrucat sustine ca a suferit arsuri din cauza unei cafele pe care a cumparat-o din una dintre locatiile din Los Angeles, scrie Los Angeles Times.

Procesul vine la 20 de ani dupa ce judecatorii au hotarat ca McDonald’s sa plateasca despagubiri de 2,9 milioane de dolari unei femei care a suferit arsuri grave dupa ce a varsat accidental o cafea fierbinte. Ulterior, valoarea despagubirii a fost redusa la 640.000 dolari.

Noul proces a fost intentat de catre Paulette Car, o femeie care a suferit arsuri dupa ce a varsat continutul fierbinte al paharului de cafea intrucat capacul era montat “neglijent”, dupa cum se specifica in plangere.

McDonald’s are in Romania peste 3.500 de angajati, permanenti si in regim part time. Reteaua locala numara 65 de restaurante in 21 de orase – 31 de restaurante in Bucuresti si 34 in restul tarii, primind zilnic peste 140.000 clienti.

Compania si-a redus de zece ori profitul in ultimii cinci ani, de la 9 mil. euro in 2007 la nici un milion de euro in 2012. Cifra de afaceri a fost de 89,7 mil. euro, in scadere cu 5% fata de 2011.

La nivel global, McDonald's serveste 68 de milioane de clienti zilnic. Compania are peste 1,7 milioane de angajati, in peste 34.000 de restaurante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri