Rata somajului din Statele Unite a scazut de la 7% in noiembrie la 6,7% in decembrie, minimul incepand cu octombrie 2008, in contextul incetinirii infiintarii de noi slujbe si iesirii de pe piata muncii a unui numar mare de persoane.

Numarul de locuri de munca a inregistrat in decembrie o crestere de numai 74.000, cu mult sub asteptarile analistilor de 197.000, indicand o pauza a trendului pozitiv din ultima perioada. Situatia pietei muncii ar putea reflecta inclusiv conditiile meteo dificile din Statele Unite, potrivit Bloomberg. In noiembrie, numarul de locuri de munca din SUA a crescut cu 241.000, conform datelor revizuite anuntate de Departamentul Muncii din SUA, anunta Mediafax.

Peste 250.000 de americani nu au putut lucra anumite perioade in luna decembrie din cauza vremii, cel mai ridicat nivel pentru ultima luna a anului incepand din 1977. "Datele mai slabe privind piata muncii sugereaza ca am putea avea o impresie prea optimista privind situatia reala a economiei. S-ar putea ca economia si piata muncii sa se afle pe un trend de revenire, insa nu atat de puternic pe cat am crezut", a declarat, inainte de publicarea datelor, Russell Price, analist la Ameriprise Financial, din Detroit.

Un studiu al Departamentului Muncii a aratat cresterea numarului de americani care se retrag de pe piata muncii. Rata de participare a scazut in decembrie la 62,8%, un minim al ultimilor 30 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri