Fostul sef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a fost huiduit, sambata, in momentul sosirii la sediul Partidului Democrat (PD), la Roma, unde a avut o intrevedere cu liderul acestei formatiuni de centru-stanga, Matteo Renzi, relateaza AFP.

"Rusine" si "nu unor negocieri cu infractori", au strigat zeci de manifestanti in momentul sosirii lui Il Cavaliere la sediul Partidului Democrat (PD), la Roma, noteaza Mediafax. Unii manifestanti au aruncat cu oua in directia masinii sale, iar un barbat a fluturat o pancarta pe care Silvio Berlusconi aparea dupa gratii.

Mai multe cordoane de politisti au fost mobilizate in apropierea sediului PD, principala formatiune a majoritatii guvernamentale. Berlusconi a fost exclus din Parlament anul trecut, dupa o condamnare definitiva la doi ani de inchisoare pentru frauda fiscala, o pedeapsa pe care ar trebui sa o ispaseasca in arest la domiciliu sau facand munca in folosul comunitatii.

De asemenea, el a fost condamnat pentru prostitutie cu minore si abuz de putere in cadrul scandalului sexual Rubygate. Primarul Florentei, Matteo Renzi, care a preluat conducerea PD in decembrie, si-a dorit aceasta intrevedere cu Berlusconi, cu scopul de a ajunge la un acord pentru adoptarea unei reforme a legii electorale.

Insa acest gest a fost puternic criticat in cadrul PD, care a militat de-a lungul anilor impotriva lui Berlusconi. Renzi a starnit deja controverse in propria tabara, in 2010, cand l-a vizitat pe Il Cavaliere in vila sa de lux de langa Milano.

Sambata, la finalul unei intrevederi controversate, el s-a declarat "in profunda armonie" cu Berlusconi asupra reformelor institutionale. Totodata, el a anuntat ca instantele din partidul sau vor vota luni asupra unei propuneri de reforma a legii electorale. Berlusconi a contribuit pe larg la criza care a urmat alegerilor legislative din 2013.

Magnatul media si-a creat propriul partid, Forza Italia, care a trecut in opozitie, in timp ce un grup din randul membrilor sai condus de fostul sau om de incredere Angelino Alfano a ales sa ramana la guvernare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri