Filmul "American Hustle", de David O. Russell, a obtinut, sambata, cel mai important trofeu la cea de-a 20-a gala a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde s-a impus la categoria "cea mai buna distributie", informeaza Reuters.

Thrillerul politic "Scandal in stil american/ American Hustle", in regia lui David O. Russell, se concentreaza pe un complicat caz de coruptie din anii '70, cu ramificatii in Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei au fost pusi sub acuzare. Filmul ii are in distributie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner si Jennifer Lawrence, potrivit Mediafax.

Trofeul pentru cea mai buna distributie acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americana. La aceasta categorie a premiilor SAG au mai fost nominalizate filmele "12 Years a Slave", "August: Osage County", "Dallas Buyers Club" si "The Butler".

La gala care a avut loc sambata seara, la Los Angeles, Cate Blanchett a fost desemnata cea mai buna actrita, gratie prestatiei sale din "Blue Jasmine" de Woody Allen, in timp ce Matthew McConaughey s-a impus la categoria "cel mai bun actor", cu rolul din "Dallas Buyers Club". ared Leto, partener al lui Matthew McConaughey in "Dallas Buyers Club", a obtinut trofeul SAG pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Lupita Nyong'o a castigat primul ei premiu SAG (pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar), datorita prestatiei din filmul "12 Years a Slave". La gala de sambata seara au fost acordate si trofee in domeniul productiilor de televiziune. Astfel, premiul la categoria "cea mai buna distributie intr-un serial-drama" a fost castigat de productia "Breaking Bad", in timp ce "Modern Family" s-a impus la categoria "cea mai buna distributie intr-un serial-comedie".

Michael Douglas a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un film sau miniserie TV pentru rolul din "Behind the Candelabra", iar Helen Mirren s-a impus la categoria feminina similara cu rolul din "Phil Spector". Bryan Cranston a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un serial dramatic, pentru rolul din "Breaking Bad", iar Maggie Smith s-a impus la categoria similara feminina gratie rolului pe care l-a interpretat in serialul "Downton Abbey".

In domeniul serialelor de comedie, actorii premiati au fost Ty Burrell, care a primit acest premiu pentru rolul din "Modern Family", si Julia Louis-Dreyfus, care a primit distinctia la sectiunea feminina similara pentru rolul din "Veep". Actrita Rita Moreno a primit un premiu SAG pentru intreaga cariera.

SAG Awards este una dintre cele mai urmarite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culmineaza cu ceremonia Oscar, in luna martie, intrucat actorii alcatuiesc una dintre cele mai mari categorii din randul membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei de film americane.
Din acest motiv, nominalizatii lor primesc multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizatia care inmaneaza premiile Oscar.

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 165.000 de artisti de film si televiziune. Premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriti in cursa pentru premiile Oscar - cu o rata de succes de 50% -, acordate de Academia de film americana pe 2 martie 2014. Filmul "Argo", regizat de Ben Affleck, a fost marele castigator al galei Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG) din 2013, unde a castigat premiul pentru cea mai buna distributie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri