Un tribunal din Vietnam a condamnat la moarte 30 de persoane, printre care noua femei, pentru contrabanda cu heroina. Acesta este cel mai mare proces pentru trafic de droguri din tara, in care au fost inculpati 89 de oameni, noteaza BBC News.

Procesul, in care este vorba despre contrabanda de aproape doua tone de heroina, a inceput in provincia Quang Ninh la inceputul lunii ianuarie. Alti zeci de oameni au fost condamnati de la doi ani pana la inchisoare pe viata. Inculpatii fac parte dintr-un grup care facea contrabanda cu heroina din Laos in Vietnam si China din 2006.

Presedintele completului de judecata a declarat agentiei de stiri AFP ca procesul a avut loc la inchisoare din cauza gravitatii cazului si este doar prima etapa a unei anchete speciale efectuate de politia din Quang Ninh.

Traficul cu droguri se pedepseste cu moartea in 32 de tari. Printre acestea este si Malaezia, unde, in urma cu cateva zile, un roman de 47 de ani a fost prins cu 2,7 kg de cocaina in aeroportul din Kuala Lumpur. El venea din Dubai si incerca sa se imbarce intr-un avion spre Vietnam. Romanul a fost retinut pentru doua saptamani, iar daca va fi acuzat, risca pedeapsa cu moarte.

Celelalte tari in care traficul cu droguri se termina cu pedeapsa cu moartea sunt Afganistan, Arabia Saudita, Bangladesh, Brunei, China, Coreea de Nord, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, India, Indonezia, Iran, Irak, Iordania, Kuweit, Laos, Maroc, Oman, Qatar, Pakistan, Singapore, Siria, Somalia, Sri Lanka, Statele Unite, Sudan, Taiwan, Thailanda, Yemen si Zimbabwe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri