Una dintre cele mai bogate femei din Italia a ascuns de fisc, incepand din anii '90, un numar de 1.243 de proprietati imobiliare, evaluate de autoritati la peste 2 miliarde de euro, potrivit presei locale, citate de AFP, transmite Mediafax.

Oficial cu resedinta in Monaco in perioada 1999-2010, Angiola Armellini a parasit doar rareori Roma, unde detine majoritatea proprietatilor, inclusiv trei hoteluri de lux, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Angiola Armellini este fiica si mostenitoarea lui Renato Armellini, numit "regele caramizilor" in Roma in anii '70 si cunoscut pentru faptul ca a fost rapit de mafia calabreza. Renato Armellini a murit in 1993, iar averea a obtinut-o in perioada de boom economic din anii '70, construind multe cladiri in Roma si la periferia capitalei.

Autortitatile italiene considera ca Armellini conduce un complex imperiu de afaceri creat in anii '90 pentru a ascunde active de fisc folosind o serie de companii off-shore din locatii precum Monaco, Luxembourg, Elvetia, Noua Zeelanda si Bahamas.

Statul vrea sa recupereze taxe neplatite de circa 17 milioane de euro. Angiola Armellini a mai fost implicata in delicte financiare, potrivit presei italiene. In 1991 a fost suspectata intr-un caz de frauda fiscala si contabilitate falsa, iar in 1996 a fost investigata pentru faliment fraudulos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri