Germana Sabine Lautenschlager va deveni pe 27 ianuarie unul dintre cei sase membri ai consiliului director al Bancii Centrale Europene (BCE) si prima femeie care va ocupa un astfel de post, dupa ce a obtinut marti acordul Consiliului Uniunii Europene, reprezentant al statelor membre, scrie Mediafax.

Lautenschlager il va succeda, pentru un mandat unic de opt ani, pe compatriotul sau Jorg Asmussen, care a demisionat in aceasta luna pentru a face parte din guvernul german, relateaza AFP.

Numirea Sabinei Lautenschlager, la recomandarea BCE, a fost deja sustinuta, printr-un vot consultativ, de Parlamentul European, care se exprimase deja pentru angajarea unor femei in structurile acestei institutii. Sabine Lautenschlager, 49 de ani, se ocupa, in cadrul bancii centrale germane, Bundesbank, de supravegherea institutiilor de credit.

In timpul audierilor in comisia economica a Parlamentului European, Lautenschlager s-a declarat in favoarea unei politici monetare ortodoxe, ea aratand ca principalul obiectiv al BCE este asigurarea stabilitatii preturilor. Ea a apreciat totodata ca mentinerea dobanzilor la un nivel scazut o perioada lunga de timp nu este lipsita de riscuri. BCE a redus in noiembrie dobanda cheie la minimul record de 0,25%, pentru sustinerea economiei zonei euro.

Sursa foto: bundesbank.de

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri