Tentativele de solutionare a crizei politice din Ucraina in mod pasnic sunt vane, a declarat ministrul de Interne Vitali Zaharcenko, acuzand manifestantii ca depoziteaza arme, relateaza AFP.

"Evenimentele care au avut loc in ultimele zile in capitala ucraineana au aratat ca tentativele noastre de solutionare in mod pasnic, fara recurgere (...) la forta, sunt vane", afirma ministrul, citat intr-un comunicat, scrie Mediafax.

"Indemnurile noastre nu sunt ascultate, iar armistitiul este incalcat", a adaugat el, acuzand manifestanti ca "depoziteaza arme" in centrul Kievului.

Ministrul de Interne, a carui plecare este una dintre principalele revendicari ale opozitiei, a afirmat ca reprezentanti ai fortelor de ordine au organizat negocieri cu membri ai opozitiei, fara rezultat.

"Nu au nicio influenta asupra gruparilor care controleaza cladirile ocupate (in special Primaria Kievului si Ministerul Agriculturii) si recurg la forta", a spus el.

Dupa doua zile pasnice, tensiunea a crescut din nou in noaptea de vineri spre sambata pe strada Grusevski, la Kiev, unde confruntari violente, care au avut loc in cursul saptamanii, s-au soldat cu cel putin doi morti.

Manifestantii au incendiat pneuri, pe baricada care ii desparte de fortele de ordine, provocand sambata o coloana inalta un fum gros deasupra capitalei ucrainene.

Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov si pavele catre polisisti si fortele antirevolta, care au raspuns cu grenade asurzitoare si gloante de cauciuc.

Ministerul de Interne a afirmat deja, in cursul noptii de vineri spre sambata, ca manifestanti au incalcat armistitiul introdus joi, livrandu-se unor "provocari".

Ministerul de Interne i-a acuzat pe contestatari, sambata, ca tin captivi trei politisti in Primaria Kiev, de mai multe saptamani. Opozitia a dezmintit aceasta acuzatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri