Forumul Economic Mondial de a Davos s-a incheiat sambata pe o nota de optimism moderat al participantilor privind perspectivele economice globale din acest an, relateaza Financial Times.

In sesiunea de inchidere a forumului, reprezentanti ai bancilor centrale si alti lideri de institutii financiare si de afaceri au recunoscut existenta riscurilor din economiile emergente si pietele financiare, dar considera ca perspectivele sunt mai bune decat acum cativa ani, scrie Mediafax.

"Cred ca putem fi de un optimism moderat in privinta perspectivelor globale", a spus guvernatorul bancii centrale din Japonia, Haruhiko Kuroda.

El a aratat ca economia SUA va creste probabil cu peste 3% in acest an si cel viitor.

"Europa isi revine in sfarsit. Japonia la randul ei face progrese semnificative. In India, China, precum si in Indonezia si alte tari, ratele de crestere economica se vor mentine probabil la niveluri ridicate", a aratat Kuroda.

Directorul general al fondului de investitii BlackRock, Larry Fink, a fost mai prevazator in ceea ce priveste evolutiei pietei.

"Experienta data de evolutia pietei in ultima saptamana va fi reprezentantiva pentru intregul an. Cred ca volatilitatea va fi mai mare. Asta nu inseamna ca la sfarsit ne vom afla intr-o situatie proasta…dar va fi un pic de instabilitate", a spus Fink.

Vicepresedintele comisiei pentru planificare din India, Montek Singh Ahluwalia, a spus ca India nu are de ce sa se teama de retragerea masurilor de stimuloare de catre Rezerva Federala (Fed) din Statele Unite, in pofida dificultatilor provocate de aceasta perspectiva, anul trecut.

El a aratat ca India este in prezent intr-o pozitie mult mai buna, pentru a rezista reducerii achizitiilor de obligatiuni de catre Fed.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a aratat ca, in afara de redresarea pe care o asteapta in acest an, este ingrijorata de riscurile legate de necesitatea finalizarii reformelor din sectorul financiar, la fel de imprtante ca riscurile generate de retragerea masurilor de stimulare ale Fed. Un alt motiv de ingrijorare este riscul deflatiei in zona euro.

Optimismul moderat al liderilor economici, politici si de afaceri nu a mai fost exprimat la un Forum de la Davos din 2007.

Sursa foto: Sursa foto: captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri