Seful serviciului guvernamental britanic de informatii (GCHQ), afectat in ultimele luni de dezvaluirile fostului consultant NSA Edward Snowden, va demisiona pana la sfarsitul lui 2014, a anuntat marti Ministerul britanic de Externe, informatie citata de AFP si data publicitatii de agentia Mediafax.

Ian Lobban, in varsta de 53 de ani, va demisiona dupa zece ani de activitate in aceasta functie. Demisia sa a fost anuntata marti, insa el va continua sa-si indeplineasca functiile pana la sfarsitul acestui an.
"In calitate de director la GCHQ (Government Communications Headquarters), el a facut o munca extraordinara", a declarat purtatorul de cuvant al Foreign Office. Anuntul facut marti "este pur si simplu inceputul unui proces destinat gasirii unui succesor pentru acest post", a adaugat el.
Ian Lobban a fost angajat la GCHQ in 1983. In noiembrie 2013, el a devenit primul sef al GCHQ care s-a exprimat in mod public, cu ocazia unei audieri in fata comisiei parlamentare britanice, insarcinate cu anchetarea dezvaluirilor lui Snowden.
Edward Snowden, in prezent refugiat in Rusia, a dezvaluit in decursul mai multor luni amploarea supravegherii realizate de NSA si GCHQ, provocand un scandal international.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri