30 Ianuarie 2014 in International

Coreea de Nord: consumul de metamfetamina, la fel de comun precum bautul ceaiului


Coreea de Nord: consumul de metamfetamina, la fel de comun precum bautul ceaiului

Guvernul de la Phenian a ordonat in trecut productia de amfetamina si alte droguri interzise in strainatate, insa, dupa inchiderea fabricilor detinute de stat, nord-coreenii care se luptau pentru supravietuire au preluat afacerea.

Acestia au raspandit-o indeajuns de mult incat acum se obisnuieste ca oaspetii sa primeasca de la gazdele lor cate o doza de metamfetamina in timpul vizitelor, in semn de respect.

Metamfetamina, cunoscuta drept „orum” („gheata”) in Coreea de Nord, este o marfa rara, fabricata si vanduta pe piata nord-coreeana, desi sunt folosite metode improvizate si potential periculoase, relateaza cotidianul american „The Los Angeles Times”. Chiar si guvernul nord-coreean a administrat fabrici care produceau metamfetamina si alte droguri interzise in strainatate, iar cetatenii cu spirit intreprinzator au preluat ideea si si-au pus pe picioare propriile afaceri bazate pe productia si traficul de droguri.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Recomandare "Toata lumea lupta cu autoritatile." Cat de mult se implica romanii din Ucraina in protestele antiguvernamentale
Citeste si

mai multe articole din International