Grupul farmaceutic elvetian Roche si-a majorat cifra de afaceri globala cu 6% in 2013, pana la 46,8 miliarde franci elvetieni, datorita cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului, bolilor autoimune si pentru testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.

Vanzarile diviziei de farmaceutice a Roche au crescut cu 7%, ajungand la 36,3 miliarde de franci elvetieni. Aceasta crestere s-a datorat in special produselor din portofoliul de oncologie, dar si perfomantelor inregistrate de medicamentele destinate tratamentului poliartritei reumatoide. Vanzarile au inregistrat o crestere de 10% in Statele Unite, de 12% pe pietele emergente si de 2% in Europa si Japonia.

De asemenea, vanzarile diviziei de diagnostic au crescut cu 4%, ridicandu-se la 10,5 miliarde de franci elvetieni, in principal datorita cererii sustinute pentru testele si echipamentele folosite in laboratoarele clinice, oferite de Roche Professional Diagnostics.

Pentru acest an Roche prognozeaza o crestere a vanzarilor de aproximativ 5%, la o rata de schimb constanta si o crestere a dividendelor.

In anul 2012, Roche a avut peste 82.000 de angajati si a investit peste 8 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri