Politia rusa a anuntat ca l-a neutralizat pe barbatul care a luat ostatici mai multi elevi intr-o scoala din Moscova, incident care s-a soldat cu moartea a doua persoane, un politist si un profesor, relateaza Russia Today, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Potrivit politiei, autorul atacului ar fi un elev. Anterior, presa anuntase ca acesta este tatal unuia dintre elevi.

Tanarul a intrat in scoala situata in nord-estul Moscovei amenintandu-l pe gardian cu o pusca, dupa care s-a indreptat spre laboratorul de biologie.

Gardianul a reusit sa cheme politia, iar cand agentii au sosit la fata locului, tanarul a deschis focul asupra lor si l-a ucis pe unul dintre ei, iar pe altul l-a ranit.

Barbatul a luat ostatici 29 de elevi in varsta de 15 ani in laboratorul de biologie, dar la scurt timp i-a eliberat pe mare parte dintre ei, potrivit politiei.

Ceilalti elevi au fost evacuati din scoala.

Tanarul nu a facut nicio revendicare si a fost scos din cladire de fortele de securitate.

Luna trecuta presedintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat posturilor de televiziune straine pentru a asigura ca Rusia va face "tot" posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci, care se vor deschide la 7 februarie.

Intrarea tuturor soferilor in Soci este de acum filtrata si accesul in acest oras cu 350.000 de locuitori este interzis vehiculelor care vin din exterior si nu au autorizatie speciala. Fortele de ordine, deja mobilizate in aceasta statiune balneara situata intre malul Marii Negre si Caucaz, au primit intariri marti, in ceea ce pare una dintre masurile cele mai vizibile.

Acest dispozitiv intra in vigoare cu o luna inaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc in perioada 7-23 februarie si vor fi mentinute pana la 23 martie, respectiv cu o saptamana dupa inchiderea jocurilor paralimpice (7-16 martie).

Aproximativ 37.000 de politisti si unitati ale fortelor terestre vor fi mobilizati pentru a garanta securitatea JO, cel mai mare eveniment international organizat de Rusia de la destramarea URSS in 1991, la care presedintele Vladimir Putin tine in mod special.

Acest eveniment, pe care unii il numesc "Jocurile lui Putin", va fi boicotat de mai multi lideri occidentali, intre care presedintii francez si german, de exemplu, a caror absenta la ceremonia de deschidere din 7 februarie este interpretata drept un semn de protest fata de incalcarea drepturilor omului in Rusia, denuntata de organizatiile neguvernamentale.

Aceste masuri de securitate exceptionale au fost decise de multa veme, pentru a face fata amenintarii teroriste, liderul rebeliunii islamiste din Caucaz, Doku Umarov, facand apel in iulie la impiedicare JO de la Soci "prin toate mijloacele".

Rebeliunea islamista in Caucaz a promis sa faca totul pentru a impiedica organizarea acestor Jocuri Olimpice. Temerile de a vedea aceste amenintari puse in aplicare au fost intarite de doua atentate sinucigase soldate in total cu 34 de morti la 29 si 30 decembrie la Volgograd, un oras din sudul Rusiei. Acestea nu au fost revendicate pana in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri