Averea fostului presedinte sud-african Nelson Mandela a fost evaluata provizoriu la suma de 46 de milioane de ranzi (4,1 milioane de dolari), a anuntat luni unul dintre cei trei executori testamentari, judecatorul Dikgang Moseneke, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Moseneke a anuntat ca un inventar provizoriu a fost efectuat si ca acesta "reflecta o valoare provizorie de 46 de milioane de ranzi", in urma lecturii testamentului, care prevede mosteniri pentru scoli frecventate de catre Nelson Mandela, dar si pentru ANC, partidul sau, "in vederea promovarii principiilor reconcilierii".

Cele trei proprietati ale lui Mandela au fost lasate fundatiei familiale "Nelson Rohlilala Mandela Family Trust", inclusiv casa in apropierea careia a fost inmormantat, la Qunu, in sudul Africii de Sud, dar si cea de la Johannesburg, unde a primit ingrijiri o lunga perioada de timp, in cartierul bogat Houghton.

"Este dorinta mea ca ea sa serveasca drept loc de reuniune a familiei Mandela, cu scopul de a mentine unitatea acesteia pentru mult timp dupa moartea mea", afirma fostul lider in testament.

Familia Mandela a fost afectata in ultimii ani de un scandal intre nepotul sau, Mandla, primul mostenitor, potrivit obiceiurilor xhosa, si fiica sa cea mai in varsta, Makaziwe.

Nelson Mandela, decedat la 5 decembrie si inmormantat la 15 decembrie in satul in care si-a petrecut copilaria, are peste 30 de copii, nepoti si stranepoti, nascuti din primele doua casatorii.

El i-a inclus in testament si pe copii lui Graça Machel, cu care s-a casatorit la varsta de 80 de ani.

"Citirea testamentului este o ocazie incarcata de emotii pentru familii, deoarece readuce in atentie multe lucruri, dar totul s-a desfasurat bine. Testamentul a fost citit, pagina cu pagina. A durat mai mult timp decat ne-am asteptat. Au fost solicitate clarificari, din cand in cand", a spus judecatorul Moseneke.

"Practic, inteaga familie Mandela si descendentii sai erau prezenti, ceea ce ne-a facut placere", a adaugat el.
In acest testament, redactat in 2004, dupa care a fost amendat, Mandela a oferit explicatii celor mai multi dintre mostenitorii sai, potrivit judecatorului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri