Imbatranirea populatiei va fi o povara economica si sociala in 2050, in special in Europa si nord-estul Asiei si intr-o masura mai mica in Statele Unite ale Americii, potrivit unui studiu PewResearch.

Un numar tot mai mare de oameni in varsta, peste 65 de ani, la 100 de persoane in campul muncii (15-64 ani) va limita resursele bugetare pentru plata pensiilor si pentru serviciile de sanatate in urmatorii zeci de ani. Si asta pentru ca un numar mai mare de persoane batrane vor fi sustinute de persoanele active profesional.

Aceasta povara economica si sociala va fi resimtita cel mai puternic de Japonia, unde cresterea populatiei imbatranite atinge 87% si o medie de varsta de 72 de ani in 2050. Japonia este cap de lista pentru ca are cea mai mare speranta de viata din lume, pana la o medie de 83 de ani, potrivit japantimes.co.jp.

Lista continua cu Coreea de Sud (crestere pana la 79%, speranta de viata medie 66 ani in 2050), China (67%, 39 ani), Germania (55%, 60 ani), Spania (52%, 67 ani), Kenya (47%, 10 ani), Franta (45%, 44 ani), Marea Britanie (43%, 42 ani), Israel (43%, 30 ani) si Rusia (42%, 33 ani).

Locurile intre 11 si 21 sunt ocupate de state americane (SUA, Brazilia, Argentina si Mexic), tari africane (Africa de Sud, Nigeria si Egipt), tari asiatice (Indonesia, Pakistan si Turcia) si o tara europeana, Italia. Dintre acestea, cea mai mica crestere a populatie imbatranite, 23%, va fi in Egipt, unde speranta de viata se opreste la o medie de 19 ani, ceva mai bine decat Africa de Sud (16 ani), Pakistan (14 ani), Kenya (10 ani) si Nigeria (4 ani).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri