Presedintele american, Barack Obama, a afirmat joi ca imaginea de tip dur sau plictisit pe care o afiseaza in cadrul reuniunilor la nivel inalt omologul sau rus, Vladimir Putin, nu este decat un "truc" politic, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Obama si Putin au devenit deja celebri pentru faptul ca apar cu privirile reci si fixe in fotografiile oficiale facute la summituri sau la intrevederi bilaterale. Dar, intr-un interviu acordat NBC, Obama a oferit asigurari ca aparentele pot fi inselatoare.

"Adevarul este ca, atunci cand suntem la reuniuni, avem numeroase schimburi, exista, de asemenea, surprinzator de mult umor, precum si multe concesii dintr-o parte si din cealalta", a subliniat el, adaugand ca relatia dintre cei doi lideri nu este deloc "glaciala".

"El (Putin) ma trateaza intotdeauna cu cel mai mare respect", a insistat Obama, care apreciaza ca, in pofida divergentelor din ultimele luni intre Casa Alba si Kremlin, Vladimir Putin intelege necesitatea de a colabora cu Statele Unite.

"El are, cu siguranta, un stil al sau, destinat opiniei publice, in care ii place (...) sa para oarecum plictisit in timpul discutiilor comune", a spus presedintele american. "Dar, din punctul meu de vedere, este vorba despre un truc politic, pentru a aparea in tara sa ca un tip dur", a adaugat el.

"Oamenii politici din Statele Unite au un stil diferit. Noi avem tendinta de a zambi uneori", a notat Obama. Washingtonul si Moscova s-au plasat recent pe pozitii total opuse in dosarul sirian sau in cazul Edward Snowden, un fost consultant al NSA refugiat in prezent in Rusia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri