Rusia ar putea interveni pentru apararea suveranitatii Ucrainei in virtutea unui acord incheiat cu Statele Unite dupa incheierea Razboiului Rece, sugereaza un consilier prezidential rus, Serghei Glaziev, citat de Kommersant Ucraina, potrivit Mediafax.

Glaziev a facut referire la un acord dintre Rusia si SUA din anul 1994 prin care Moscova a fost "garantul" suveranitatii Ucrainei dupa decizia Kievului de a renunta la armele nucleare ramase din perioada sovietica.

"Occidentul trebuie sa inceteze actiunile de santaj si intimidare", a continuat consilierul presedintelui Vladimir Putin, subliniind ca, aparent, Statele Unite ar miza pe o "lovitura de stat" in Ucraina.

De altfel, Glaziev a cerut Statelor Unite sa inceteze finantarea "rebelilor" din Ucraina, o referire la protestatarii proeuropeni.

Ucraina se confrunta cu o criza politica fara precedent dupa ce Administratia Viktor Ianukovici a refuzat, in noiembrie 2013, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeana, preferand apropierea de Rusia. Protestele s-au intensificat de aproximativ o luna, in contextul adoptarii unor legi care permiteau dispersarea brutala a manifestatiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri