Administratorii averii lui Michael Jackson au intrat in vizorul Serviciului intern pentru venituri din SUA pentru taxe neplatite in valoare de 702 milioane de dolari. Autoritatea fiscala i-a acuzat ca au subevaluat activele starului, dupa moartea sa, in 2009, informeaza contactmusic.com, citat de Mediafax.

Serviciul intern pentru venituri din SUA a acuzat executorii testamentari ai averii lui Michael Jackson de subevaluarea bunurilor ce au apartinut cantaretului si au initiat demersuri legale pentru a obtine suma de 505 milioane de dolari, reprezentand taxe neplatite, precum si suma de 197 milioane de dolari (penalitati).

Potrivit documentelor inaintate tribunalului impozitelor din Washington, obtinute de ziarul Los Angeles Times, autoritatea fiscala sustine ca administratorii averii lui Michael Jackson au evaluat inexact valoarea neta a averii cantaretului, la putin peste 7 milioane de dolari, dupa decesul acestuia, insa, de fapt, averea megastarului s-ar ridica la 1,125 miliarde de dolari.

Autoritatea fiscala a afirmat ca declaratia de venituri initiala este atat de inexacta, incat poate fi considerata o infractiune grava de fals in declaratii, ceea ce ar putea permite guvernului sa dubleze penalitatea de 20%, acordata in mod obisnuit pentru plata incompleta.

Daca instanta va da castig de cauza Serviciul intern pentru venituri, administratorii averii lui Michael Jackson ar putea fi nevoiti sa vanda o parte din bunurile ce au apartinut megastarului sau sa incheie o intelegere prin care sa plateasca sumele restante intr-un interval de 15 ani.

Dupa decesul cantaretului, averea acestuia este administrata de un fond, ai carui administratori au fost schimbati de mai multe ori in ultimii ani.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la Los Angeles din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic folosit in salile de operatie, in perioada in care se pregatea intens pentru concertele programate in turneul "This is It", organizat de compania londoneza compania AEG Live, ce urma sa marcheze revenirea lui pe scena muzicala internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri