Belgia a devenit joi prima tara in care eutanasierea poate fi ultima solutie in cazul copiilor aflati in ultimul stadiu al bolii, indiferent de varsta.

Legea eutanasierii copiilor a fost adoptata cu 86 de voturi "pentru", 44 voturi "impotriva" si 12 abtineri. Desi Belgia este o tara catolica, legea eutanasierii copiilor pare sa fie mult mai "relaxata" decat reglementarile din Olanda, unde eutanasierea se aplica copiilor peste 12 ani si in conditii stricte.

Eutanasierea poate fi ceruta de copiii aflati intr-o situatie medicala care va conduce oricum la deces, au o suferinta fizica insuportabila si primesc consimtamantul parintilor, fara nicio limita de varsta, scrie BBC News.

Chiar daca unii opozanti au argumentat ca minorii nu pot lua o decizie atat de grea, legea eutanasierii copiilor a fost sustinuta inclusiv de multe partide din opozitie. Sustinatorii legii au explicat ca in realitate legea va afecta un numar extrem de mic de copii.

Biserica Romano-Catolica belgiana a organizat "zile de post si rugaciune" pentru "trezirea constiintelor" si sustine ca legea este imorala. "Legea spune ca minorii nu sunt capabili sa ia decizii importante in cazul problemelor economice sau emotionale, dar brusc ei pot decide sa-i omoare cineva", a spus Andre-Joseph Leonard, Arhiepiscopul din Bruxelles.

In 2002, Belgia a adoptat legea eutanasierii adultilor.

Sursa foto: Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Sursa foto: Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri