Cele doua Corei au convenit vineri sa mentina la sfarsitul lui februarie, asa cum era prevazuta, reunirea familiilor despartite de Razboi, in pofida amenintarilor Phenianului de a o sabota, ca represalii fata de organizarea unor exercitii militare americano-sud-coreene, relateaza AFP.

"Coreea de Sud si Coreea de Nord sunt de acord sa tina reununirea familiilor despartite, asa cum s-a prevazut", a declarat pentru presa seful delegatiei sud-coreene Kim Kyou-hyun, potrivit Mediafax.

Aceasta reunire urmeaza sa permita catorva zeci de coreeni aflati de o parte si de alta a frontierei sa se revada pentru prima data dupa mai mult de sase decenii.

Reunirea urmeaza sa aiba loc in perioada 20-25 februarie, intr-o statiune de pe muntele Kumgang, pe teritoriul Coreei de Nord.

Phenianul califica aceste exercitii militare drept un antrenament pentru o invazie in teritoriul sau. Seului si Washingtonul afirma ca manevrele comune sunt "defensive".

Aceste discutii, primele la un nivel atat de inalt din ultimii 7 ani, au loc in contextul unor declaratii ale liderilor celor doua state - nord-coreeanul Kim Jong-Un si sud-coreeana Park Geun-Hye-, care au pledat pentru o ameliorare a relatiilor bilaterale.

Un acord ar putea deschide calea abordarii altor probleme spinoase, a declarat Robert Carlin, un fost diplomat american care colaboreaza cu site-ul 38 North, dedicat Coreei de Nord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri