Suedia este tara in care parintii permisivi dau nastere unei generatii de monstri. Asta sustine un psihiatru suedez, potrivit unui articol publicat in The Telegraph despre efectele modelului scandinav de crestere a copilului.

"Parintii permisivi din Suedia au dat nastere unei generatii de monstri?", se intreaba in titlu autorul articolului.

Sa fii un parinte permisiv si sa iti rasfeti copiii inseamna sa creezi o generatie de tineri fara empatie sociala, care vor fi dezamagiti in viata, sustine psihiatrul suedez David Eberhard, in varsta de 47 de ani.

"Sa-i spui «Nu!» unui copil nu este acelasi lucru cu a bate un copil. Parintii trebuie sa se comporte ca parinti, nu ca cei mai buni prieteni”, explica specialistul suedez, tara a sase copii si autor al studiului "Cum preiau copiii puterea".

El mai spune ca parintii trebuie sa-si pregateasca copiii pentru viata adulta, sa-i invete cum sa se comporte, nu sa-i trateze ca pe printi si printese.

"Asa-zisii experti cred ca parintii trebuie sa negocieze mai degraba decat sa pedepseasca. Au inteles gresit conceptul de a fi parinte. Copiii nu sunt atat de fragili precum cred ei", sustine David Eberhard.

Psihiatrul mai spune ca acest stil de a-ti lasa copilul sa fie seful a esuat. Astfel, el da ca exemplu prabusirea disciplinei in scoli si a calitatii actului educational, dar cresterea ingrijoratoare a tentativelor de sinucidere in randul adolescentilor.

Suedia este prima tara care a interzis pedepsele fizice, in 1979. Ulterior, opinia generala favoriza tratarea celor mici ca adulti. Valorile egalitare ale social-democratiei au dus la dezastre in familie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri