Preturile locuintelor din Germania au inregistrat anul trecut cel mai puternic avans din ultimii 10 ani, datorita nivelului scazut al dobanzilor, care a inlesnit accesul la finantare si a determinat unii investitori sa renunte la obligatiuni in favoarea activelor imobiliare, potrivit Bloomberg.

Preturile apartamentelor, caselor si altor tipuri de proprietati rezidentiale din Germania au crescut in 2013 cu 4%, potrivit datelor prezentate luni de o asociatie a bancilor, VDP, scrie Mediafax.

Piata a depasit astfel recordul stabilit in anul 2012, cand a fost inregistrata o crestere de 3,9%. Indicele preturilor la birouri a urcat cu 5,9%, incetinind de la plus 6,1% in anul anterior.

Piata locuintelor din Germania traverseaza o perioada de crestere sustinuta, datorita costului scazut al creditarii si deficitului de spatii de locuit din orasele mari, precum Berlin sau Frankfurt, unde ritmul in care se construieste nu tine pasul cu cererea.

Totodaat, preturile spatiilor de birouri sunt impinse in sus de investitorii care cauta active cu randamente mai bune fata de obligatiuni.

"Cererea pentru proprietati rezidentiale se mentine la un nivel ridicat. Orasele mari si cele unde exista universitati sunt in centrul atentiei', a declarat directorul general al VDP, Jens Tolckmitt.

Pretul apartamentelor a crescut cu aproape 5% anul trecut, in timp ce chiria medie pe contracte noi a urcat cu 4,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri