Revolutia din Ucraina continua cu un nou val de violente, soldate cu cel putin 20 de morti.

[UPDATE] Cel putin 21 de persoane au murit si alte 100 au fost ranite, marti, in confruntarile dintre fortele guvernamentale si manifestanti in centrul Kievului, care era cuprins de flacari miercuri dimineata, relateaza CNN, citat de Medafax.

Marti a fost ziua cea mai sangeroasa a revoltei ucrainene, politia antirevolta folosind tunuri, grenade asurzitoare si alte mijloace pentru a disersa protestatarii. Unii dintre manifestanti au ripostat cu bate de baseball sau alte mijloace.
Situatia s-a calmat cu greu peste noapte. Fumul dens si flacarile ce se ridicau de la pneurile incendiate continua sa se vada in jurul Pietei Independentei, la mica distanta de Parlament. Explozii de mica intensitate s-au auzit toata noaptea, acestea fiind cauzate de petardele aruncate de manifestanti si, probabil, de grenadele asurzitoare lansate de politisti impotriva multimii.

Manifestantii au ridicat baricade toata noaptea, formand lanturi umane pentru transportarea caramizilor, pietrelor si lemnului in anticiparea unei alte ofensive a politiei.

Fortele de securitate ucrainene au inaintat, intr-adevar, in pofida baricadelor, dupa care s-au oprit, cel putin pentru moment.

Kievul a fost centrul actiunii, aici fiind ucisi noua politisti, 11 protestatari si un angajat de la sediul partidului de guvernamant, potrivit oficialilor.

Dar incidente nu s-au petrecut numai in capitala. Politia a conformat ca protestele s-au raspandit si in vestul Ucrainei, unde manifestantii au atacat politia si ofiterii guvernamentali din mai multe regiuni.

Procuratura generala a Ucrainei a acuzat protestatarii de violente, afirmand ca in afara de cei morti, exista si cel putin 100 de raniti.

Stirea initiala:

Potrivit Time, marti dimineata protestatarii au inconjurat cladirea parlamentului in timpul lucrarilor. Se pare ca politia a raspuns cu grenade fumigene si gloante de cauciuc in timp ce protestatarii ar fi deschis focul asupra sediului partidului politic al presedintelui Viktor Yanukivych.

Politia din Kiev a transmis ca cel putin 9 persoane si-au pierdut viata, inclusiv doi politisti. Alte zeci de persoane au fost ranite. Guvernul a inchis statiile de metrou din Capitala pentru a linisti apele in oras.

La finalul lunii ianuarie liderii protestatarilor au facut un apel pentru a stopa ciocnirile violente cu politia si au incercat sa negocieze o solutie. Printre cererile lor se numara si formarea unui nou guvern condus de unul dintre liderii protestatarilor, dar si reforme care sa puna Ucraina din nou pe drumul spre integrare in UE. Marti, insa, dupa esuarea negocierilor, violentele au revenit.

Protestatarii au incendiat cauciucuri in centrul Kievului, iar situatia in oras este in continuare pe cale sa explodeze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri