Presedintele Verhovna Rada (Parlament) Volodimir Ribak a semnat o rezolutie parlamentara care condamna violenta in tara si interzice o operatiune antiterorista declansata joi seara, relateaza agentia Interfax-Ukraine in pagina electronica.

"Rezolutia Verhovna Rada care condamna utilizarea violentei a fost semnata de catre presedintele" Parlamentului, a declarat Volodimir Ribak intr-o sesiune, vineri.

Anterior s-a anuntat ca Parlamentul a adoptat joi seara o rezolutie, aproape in unanimitate, prin care condamna utilizarea fortei impotriva protestatarilor si care interzicea o operatiune antiterorista la nivel national, decisa de catre Consiliul ucrainean pentru Securitate, potrivit Mediafax.

Rezolutia a fost sustinuta de 236 dintre cei 238 de parlamentari prezenti. Parlamentul a "condamnat in mod categoric" utilizarea fortei de catre politia antirevolta impotriva civililor, aplicarea torturii si crime impotriva umanitatii, potrivit unui corespondent Interfax.

Rezolutia parlamentara ordona Consiliului ucrainean de Securitate, Ministerului de Interne si altor organizatii paralimitare sa "inceteze imediat utilizarea fortei impotriva cetatenilor Ucrainei".

Parlamentul ucrainean a interzis, de asemenea, o operatiune antiterorista anuntata recent de catre Centrul pentru lupta impotriva terorismului din cadrul Consiliului de Securitate, subliniind ca astfel de masuri incalca Constitutia tarii.

Consiliul ucrainean de Securitate sa-si anuleze decizia cu privire la efectuarea acestei operatiuni, se arata in rezolutie.

Ministerul de Interne sa inceteze blocarea accesului pe drumuri, in piete si pe strazi in Kiev si in alte orase si sa ordone personalului din subordine sa se intoarca la bazele permanente, se arata in text.

Parlamentarii au cerut, de asemenea, ca Ministerul Apararii sa impuna o interdictie de utilizare a fortelor armate ucrainene in cadrul operatiunii antiteroriste.

Cabinetul ucrainean este indemnat, de asemenea, sa anuleze restrictiile de circulatie impuse la Kiev.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri