Presedintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov va prelua interimar functia de presedinte al tarii in locul lui Viktor Ianukovici, destituit sambata, potrivit unei rezolutii adoptate duminica de catre deputati, relateaza AFP.

Constitutia ucraineana prevede ca presedintele Parlamentului sa asume functia de sef de stat in cazul vacantei postului. Alegeri prezidentiale anticipate au fost stabilite pe 25 mai, noteaza Mediafax.

Voi candida la alegerile prezidentiale.

Opozanta Iulia Timosenko a anuntat sambata seara ca va candida la alegerile prezidentiale anticipate din Ucraina, programate sa aiba loc la 25 mai, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

"Voi candida la alegerile prezidentiale", a afirmat Timosenko in drum spre Piata Independentei, unde a fost primita cu aplauze de zeci de mii de persoane, noteaza Mediafax. Opozanta ucraineana, in lacrimi si intr-un scaun cu rotile, i-a salutat pe "eroii Ucrainei", adresandu-se celor peste 50.000 de persoane aflate in Piata Independentei (Maidan), in centrul Kievului.

Parlamentul ucrainean a adoptat sambata o rezolutie cu privire la "eliberarea imediata" a Iuliei Timosenko si organizarea de alegeri prezidentiale anticipate in mai, destituindu-l de facto pe Viktor Ianukovici, care a refuzat sa demisioneze.

Timosenko este un opozant feroce al presedintelui Viktor Ianukovici. Ea a fost condamnata in 2011 la sapte ani de inchisoare pentru ca a semnat in calitate de sef al Guvernului un acord pe tema gazelor cu Rusia ale carui conditii au fost descrise drept prejudicioase pentru tara sa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri