Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca ruperea USL este doar o formalitate, el aratand ca exista o agenda "ascunsa" sau "mai veche" a liderului PNL Crin Antonescu legata de candidatura acestuia la Presedintie.

Intrebat, la sosirea la sediul PSD, daca a ramas o chestiune de anunt ruperea USL, Constantin a raspuns: "Observam cu totii ca, din pacate, asistam la o agresivitate de limbaj a domnului Antonescu. Facem eforturi cu totii, dar se pare ca nu mai exista dorinta din partea cealalta".

"Deci, asa cum constatati, degeaba facem eforturi daca nu se doreste lucrul acesta", a adaugat Constantin.
Intrebat daca e doar o formalitate ruperea USL, liderul PC a spus: "Asa cum am vazut ieri, in toate interventiile domnului Antonescu, se pare ca e vorba doar de o formalitate. Exista se pare o agenda ascunsa a domnului Antonescu sau o agenda mai veche". El a criticat faptul ca pana la momentul acesta nu exista un program de candidat al lui Antonescu si a spus ca decizia este exclusiv la liderul PNL, scrie Mediafax.

"Am vazut o resemnare ieri, ceea ce inseamna ca (liberalii - n.r.) au luat deja acesta decizie", a spus Constantin.
El a spus ca a vorbit cu Antonescu saptamana trecuta, inaintea sedintei de Guvern. "A fost foarte scurta discutia. Domnul Antonescu nu a fost deloc flexibil la niciun fel de propunere pe care noi am incercat sa o avansam", a spus Constantin.

El a spus ca PC nu a revendicat niciodata presedintia Senatului, chiar daca e o functie ce revenea conservatorilor.
Intrebat daca PC va revendida aceasta functie in eventualitatea in care se va rupe USL, Constantin a raspuns: "Noi nu vom revendica aceasta functie". Constantin a facut aceste declaratii inainte de a participa, in calitate de invitat, la sedinta BPN al PSD.

"Am fost invitat la BPN al PSD, e prima invitatie", a spus Constantin.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca isi doreste ca marti seara "colegii liberali" sa nu sacrifice USL pentru proiectul personal al lui Crin Antonescu. "Vreau sa spun un singur lucru pe care vi-l voi propune inca o data astazi: sa facem toate eforturile care tin de USD pentru a continua cele doua obiective fundamentale pe care ni le-am asumat in urma cu trei ani, si anume sa schimbam un regim politic, regimul Traian Basescu, cu un regim democratic, european si modern si sa guvernam bine tara. Sper si imi doresc ca maine seara colegii liberali sa nu sacrifice un proiect atat de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu. Proiectul domniei sale trebuie sa fie inscris in marele proiect national care este USL”, a spus Ponta.

El a precizat ca din partea USD exista toata dorinta de a merge mai departe impreuna si de a se atinge cele doua obiective. "Orice discutii politice apar, important este sa nu uitam de ce am format USL si care sunt obiectivele sale si pe aceste doua obiective trebuie sa le atingem", a spus Ponta.

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, si presedintele PC, Daniel Constantin, participa, luni, la ora transmiterii acestei stiri, la reuniunea BPN al PSD, in calitate de invitati. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica seara ca optiunea premierului Victor Ponta este clara in privinta acceptarii propunerilor liberalilor, precizand ca o reuniune a Delegatiei Permanente va fi convocata marti seara pentru a stabili retragerea tuturor ministrilor din Guvern.
Antonescu a fost intrebat daca le va cere ministrilor liberali sa demisioneze, in cazul in care nu va primi un raspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizarilor PNL.

”Da. Adica va avea loc o Delegatie Permanenta, pentru ca intrarea sau iesirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care il decide un om, nici macar presedintele partidului. Dar eu, ca presedinte, eu cred ca asta trebuie facut, pentru ca lipsa unui raspuns nu-i, de fapt, o lipsa de raspuns, ci un raspuns. Avem luni si marti Parlamentul si luni si marti se poate reface Guvernul, asa cum este normal sa fie facut. Daca in acest sens, si nu am nicio indoiala ca nu se va intampla asta, pentru ca altfel as fi fost eu sau altii dintre colegii mei contactati pentru a angaja o discutie macar maine (luni - n.r.), pentru ca totusi camerele Parlamentului nu se pot convocat de la un minut la altul”, a declarat liderul PNL.

El a precizat ca Delegatia Permanenta a PNL va fi convocata marti seara. ”E foarte clar ca nu exista intentia unei noi discutii si, mai cu seama, ca nu asta e esential, nu exista intentia convocarii camerelor, pentru maine cel putin. Poate ca maine va fi aceasta discutie, dar din punctul meu de vedere semnele sunt foarte clare. Si nu e vorba aici de liniile telefonice sau de cand sunt ocupate telefoanele sau nu, ci este vorba de un raspuns clar, de o optiune clara pe care primul ministru o face”, a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat ca nu a fost sunat de Victor Ponta pentru a discuta despre situatia din USL. Antonescu a spus ca in cursul zilei de duminica a avut telefonul inchis, dar a verificat ”din cand in cand” daca este sunat de ”un anumit om politic”.El a fost intrebat despre afirmatia premierului Victor Ponta, care a sustinut ca l-a sunat joi seara pe liderul PNL insa a constatat ca acesta se afla intr-o emisiune, iar Antonescu nu l-ar fi sunat inapoi.

”Domnul Ponta se uita la emisiunile mele. De ce ma suna? Vede ca nu pot sa raspund. Ce Dumnezeu? Sa ma sune cand nu sunt in emisiuni”, a replicat Antonescu. Surse din partid declarau sambata pentru Mediafax ca Delegatia Permanenta a PNL a fost convocata pentru marti.

Conform Statutului PNL, Delegatia Permanenta este cea care decide asupra participarii la guvernare a partidului.
Reuniunea liberalilor urmeaza sa aiba loc la o zi dupa termenul stabilit de PNL pentru a astepta raspunsul PSD in privinta nominalizarilor in Guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri