Parlamentul de la Kiev a cerut, vineri, convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pentru discutii privind situatia tensionata din Crimeea, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Parlamentul de la Kiev mentioneaza ca discutarea crizei din Ucraina intr-o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate este motivata de acordul prin care SUA si marile puteri s-au angajat sa asigure integritatea teritoriala a Ucrainei.

In 1994, Ucraina a aderat la Tratatul de neproliferare nucleara, iar Statele Unite, Marea Britanie si Rusia s-au angajat sa apere si sa respecte independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, informeaza Mediafax.

Solicitarea Parlamentului de la Kiev catre Consiliul de Securitate are loc in contextul in care persoane inarmate au preluat in noaptea de joi spre vineri controlul asupra a doua aeroporturi din Crimeea, regiune rusofona cu statut de republica autonoma in cadrul Ucrainei.

Ucraina a acuzat Rusia de "invazie armata si ocupatie", in timp ce Moscova a dat asigurari ca nu se afla in spatele ultimelor tensiuni din Crimeea.

Tensiunile au luat amploare in Crimeea, dupa ce mai multe persoane inarmate au preluat controlul asupra Parlamentului local de la Simferopol, unde au arborat drapelul rus.

De asemenea, Guvernul local a fost demis de Parlament, care a decis organizarea unui referendum privind extinderea autonomiei la 25 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri