Rusia nu vrea razboi cu Ucraina si aprobarea de catre Parlamentul rus a unei interventii militare in Ucraina are ca scop, inainte de toate, sa demonstreze intentiile serioase ale Kremlinului, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, citat de AFP.

"Rusia nu vrea razboi cu Ucraina", a declarat duminica seara Grigori Karasin in cadrul unei emisiuni difuzate de postul public de televiziune Rossia 1, potrivit Mediafax.

"Sunt convins ca nimeni din Rusia nu vrea razboi", a adaugat el.

"Suntem impotriva folosirii unei astfel de terminologii pentru a discuta despre relatiile cu Ucraine care ne este aproape", a insistat el.

El a criticat statele occidentale care au amenintat cu excluderea Rusiei din G8.

"Vom sustine toate fortele favorabile consolidarii relatiilor noastre bilaterale, cu atat mai mult cu cat de aceste relatii depinde stabilitatea in Europa. Oamenii politici occidentali (...) trebuie sa inteleaga acest lucru", a declarat Karasin.

In ceea ce priveste decizia Consiliului Federatiei (Senatul) de a autoriza fortele ruse sa intervina in Ucraina, "noi credem ca aceasta decizie (...) va demonstra intentiile serioase ale Federatiei Ruse", a subliniat el.

Valentina Matvienko, presedintele Senatului rus, care a aprobat sambata recursul la fortele armate ruse in Ucraina, a respins, de asemenea, ideea unui razboi.

"Nu va avea loc niciodata un razboi intre noi. Suntem popoare infratite", a declarat ea in aceeasi emisiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri