Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a afirmat, intr-un mesaj catre ucraineni, ca, "ocupand" Crimeea, Rusia a declarat razboi nu doar Ucrainei, ci si SUA si Marii Britanii, tari garante ale suveranitatii statului ucrainean, relateaza AFP.

"Vladimir Putin intelege bine ca, declarandu-ne razboi, el a declarat razboi inclusiv tarilor garante ale securitatii noastre, respectiv SUA si Marea Britanie", a declarat Iulia Timosenko, intr-o inregistrare video postata pe site-ul sau, potrivit Mediafax.

Rusia, SUA si Marea Britanie s-au angajat in 1994, prin Memorandumul de la Budapesta, sa acorde garantii privind securitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, in schimbul renuntarii la arsenalul nucleare de catre Kiev.

"Eu nu cred ca Rusia va depasi aceasta linie rosie. Daca o va face, va pierde", a subliniat Iulia Timosenko. Ea a adaugat ca ''agresiunea rusa" ar fi fost imposibila daca Ucraina ar fi aderat la NATO.

Unul din liderii "revolutiei portocalii" prooccidentale din 2004, Iulia Timosenko, condamnata in 2011 la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, a fost eliberata dupa demiterea, la 22 februarie, a presedintelui Viktor Ianukovici, adversarul sau in alegerile prezidentiale din 2010.

Iulia Timosenko a mai apreciat ca lansarea "agresiunii ruse" este rezultatul noii revolutii ucrainene, care a condus la prabusirea regimului lui Ianukovici, pe care l-a catalogat drept "suboedonat Rusiei".

"Rusia nu a vrut sa o accepte. Ea a decis acum sa puna stapanire pe Ucraina printr-o interventie militara", mai spus ea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri