Statele Unite au "suspendat toate legaturile militare" dintre Washington si Moscova in urma interventiei ruse in Crimeea, a anuntat luni Pentagonul, citat de AFP.

Statele Unite suspenda "exercitiile si reuniunile bilaterale, escalele de nave si conferintele de planificare militara", a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, citat intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

"Cu toate ca Departamentul Apararii este interesat de relatia militara cu Federatia Rusia, dezvoltata in ultimi ani pentru a spori transparenta, pentru a ameliora increderea reciproca si pentru a reduce riscurile unor erori de apreciere, noi, in lumina evenimentelor recente din Ucraina, am suspendat toate legaturile militare", a anuntat Pentagonul intr-un comunicat.

In ultimii ani, Washingtonul a beneficiat de sprijinul logistic al Moscovei in Afganistan. "Facem apel la Rusia sa detensioneze criza din Ucraina si sa isi intoarca la baze fortele din Crimeea", a adaugat purtatorul de cuvant al Pentagonului. Potrivit purtatorului de cuvant, militarii americani "supravegheaza indeaproape" evolutia situatiei si se afla "in contact strans" cu aliatii Statelor Unite, in special statele membre NATO.

Pozitia militara a Statelor Unite in Europa sau in Mediterana nu s-a schimbat dupa interventia militara rusa in regiunea ucraineana Crimeea.

Singura nava a Fortelor Navale americane prezenta in Marea Neagra este fregata USS Taylor, potrivit unui oficial american din cadrul Apararii, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. Aceasta nava este ancorata in prezent in portul turc Samsun, dupa ce s-a lovit de stanci. Comandantul sau a fost demis in urma acestui incident.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri