Daca iau in considerare noile recomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii adultii ar trebui sa isi limiteze consumul la doar sase lingurite de zahar pe zi pentru a evita probleme precum obezitatea, diabetul sau bolile cardiace. Mai exact: mai putin de o doza de Cola sau un baton ciocolata pe zi, arata Financial Times.

O doza de Coca-Cola sau de Pepsi contine noua lingurite de zahar si opt intr-un baton de ciocolata Mars.

Noile recomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii alimenteaza conflictul deja existent intre gigantii din industria bunurilor de larg consum si doctori in legatura cu rolul pe care il are zaharul in diferite probleme de sanatate.

Consumul ideal de zahar ar trebui sa se limiteze la 25 de grame pe zi per individ, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Guvernele din intreaga lume iau in permanenta masuri interventioniste pentru a limita consumul de zahar pe masura ce problemele care deriva de aici pun presiune pe bugetele de sanatate. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca tratamentul problemelor dentare reprezinta “o povara grea” in conditiile in care atrag 5-10% din bugetele de sanatate in tarile industrializate.

Pe de alta parte, industria bunurilor de larg consum sustine ca principalele cauze pentru cresterea obezitatii la nivel mondial sunt consumul de calorii si lipsa activitatii sportive.

In Statele Unite, FDA (The Food and Drug Administration) a anuntat noi reguli de etichetare a produselor, incluzand afisarea continutului de zahar pentru prima data in istorie. Aceasta decizie ar putea costa companiile din FMCG pana la 495 mil. dolari.

De asemenea, in Mexic, unde unul din trei adulti este obez, a fost introdusa o taxa in cazul bauturilor carbonatate in vederea scaderii consumului.

Obezitatea este o problema care afecteaza in prezent 500 de milioane de oameni la nivel mondial.

Bunul gust si glutamatul: eliminati prafurile chimice

Sursa foto: Zahar, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri