Japonia a trimis avioane de vanatoare, duminica, pentru a intercepta trei avioane militare chineze care survolau zona din apropierea spatiului sau aerian, au anuntat oficiali din cadrul Ministerului nipon al Apararii, fara a anunta insa vreun incident, relateaza AFP.

Un avion Y-8 si doua bombardiere H-6 au survolat Marea Chinei de Est in spatiul aerian international intre insulele de sud ale Japoniei apoi in Oceanul Pacific inainte de a se intoarce in China, pe acelasi traseu, potrivit unui purtator de cuvant al Statului Major al Ministerului Japonez al Apararii, potrivit Mediafax. "Au survolat apele internationale si nu au incalcat spatiul nostru aerian", a declarat el.

China s-a implicat in diferende teritoriale puternice cu mai multi vecini, dintre care in primul rand Japonia, cu care Beijingul isi disputa suveranitatea unui arhipelag nelocuit din Marea Chinei de Est. Tensiunile dintre cele doua tari au reamintit de invazia Chinei de catre fortele militare nipone in cadrul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri