Elvetia a anuntat blocarea averilor si conturilor bancare altor noua ucraineni suspectati de atingeri aduse drepturilor omului si deturnare de fonduri, inclusiv averea lui Viktor Ianukovici, un fiu al fostului presedinte care are acelasi prenume ca tatal sau, relateaza AFP.

Printre celelalte persoane vizate de ordonanta federala elvetiana se afla si fiul fostului premier Mikola Azarov, Oleksii. Numele lui Oleksandr Iakimenko, fostul sef al serviciilor ucrainene de securitate, Artem Pcionka, fiul fostului procuror general ucrainean, si a doi fosti consilieri ai lui Viktor Ianukovici se afla de asemenea pe lista de noua persoane stabilita de catre autoritatile elvetiene.

Elvetia a adoptat deja masuri privind blocarea averilor altor ucraineni, la sfarsitul lui februarie. Confederatia helvetica a decis sa blocheze averile si resursele economice ale lui Viktor Ianukovici si fiului sau Aleksandr, alaturi de cele apartinand altor 18 fosti oficiali, inclusiv 11 fosti ministri. Valoarea fondurilor nu a fost divulgata. In cazul in care averile sunt de origine ilicita, ele vor fi restituite Ucrainei, a precizat Guvernul elvetian, informeaza Mediafax.

Este necesar, insa, ca mai intai fostul presedinte si anturajul sau sa fie condamnati penal in acest sens. Elvetia s-a declarat pregatita sa colaboreze indeaproape cu autoritatile ucrainene, cu scopul de atinge acest obiectiv cat mai rapid posibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri