Cel putin patru persoane si-au pierdut viata si alte 63 au fost ranite, dupa ce doua cladiri s-au prabusit miercuri dimineata la New York in urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze, relateaza AFP.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a deplans o "tragedie teribila" si a promis ca echipele de salvare "depun toate eforturile pentru a gasi toate persoanele disparute" in urma exploziei.

O a treia persoana decedata a fost descoperita miercuri seara sub daramaturi, a anuntat un purtator de cuvant al pompierilor din New York, iar posturile de televiziune CNN, ABC si CBS au relatat ulterior despre un al patrulea mort. Doi femei si-au pierdut viata in aceasta explozie, in timp ce 63 de persoane au primit ingrijiri la spitalele din New York, majoritatea pentru rani usoare.

Peste 250 de pompieri au verificat verificat ruinele in urma prabusirii celor doua cladiri, unde se aflau 15 apartamente in cartierul locuit in majoritate de hispanici la East Harlem, la nord de Manhattan.

Orasul New York inca traieste cu teama unor explozii in urma atentatelor din 11 septembrie 2001, care au vizat Turnurile Gemene si care au provocat aproape 3.000 de victime.

Explozia a avut loc la ora locala 9.30 (15.30, ora Romaniei). Primarul Bill de Blasio a declarat ca "singurul semn privind riscul unei explozii a fost semnalat cu 15 minute inainte de incident", cand furnizorul local, Con Edison, a fost anuntat in legatura cu o scurgere de gaze. De altfel, un purtator de cuvant al companiei a declarat ulterior ca a primit miercuri dimineata un telefon de la locatarii uneia dintre cele doua cladiri, care a facut referire la o posibila scurgere de gaze.

Toate trenurile cu plecarea si destinatia Grand Central au fost suspendate pentru mai multe ore in urma exploziei, in conditiile in care o parte din calea ferata este situata in apropierea locului incidentului.

Acesta este primul accident de acest fel care are loc in orasul cu opt milioane de locuitori, dupa ce democratul Bill de Blasio a preluat conducerea New Yorkului in luna ianuarie, succedandu-i lui Michael Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri