Rusia a lansat manevre militare in mai multe regiuni situate la frontiera cu Ucraina, cu scopul de a verifica pregatirea pentru lupta a trupelor din cadrul fortelor terestre, a anuntat joi Ministerul rus al Apararii, relateaza AFP.

"Unitatile si diviziile din cadrul fortelor armate intensifica exercitii pe teren, in poligoane din regiunile Ristov, Belgorod, Tambov si Kursk", a anuntat ministerul intr-un comunicat, precizand ca aceste manevre vor continua pana la sfarsitul lui martie, noteaza Mediafax. Ministerul nu a precizat, insa, cati militari sunt mobilizati la aceste exercitii.

"Scopul principal al masurilor este verificarea aptitudinii trupelor de efectua exercitii de lupta in locuri necunoscute si in poligoane netestate", a precizat el.
In cursul manevrelor, trupele urmeaza sa efectueze deplasari si sa se asigure ca sunt capabile sa se deplaseze pe terenuri necunoscute fara sa fie reperate. Ele urmeaza sa efectueze si exercitii de tir de lupta.

O serie de inregistrari video si fotografii postate pe Internet prezinta deplasari de blindate, fara sa fie posibil sa se stabileasca in mod exact unde se desfasoara deplasarile. Ministerul a declarat totodata, pentru agentia oficiala Itar-Tass, ca alte exercitii ale unor unitati de parasutisti, la care participa aproximativ 4.000 de militari, 36 de avioane si aproximativ 500 de vehicule militare se desfasoara in regiunea Rostov.

Miercuri, adjunctul ministrului rus al Apararii Anatoli Antonov a anuntat ca Moscova a autorizat Ucraina sa efectueze un zbor de observare in spatiul aerian rus, pentru a se asigura ca nu exista o amenintare la adresa securitatii Ucrainei, fara sa precizeze insa cand va fi efectuat zborul. Rusia a efectuat deja, in peroada 26 februarie-6 martie manevre in districtele militare Central si Vestic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri