Rata somajului din Grecia a urcat in trimestrul patru la 27,5%, revenind pe crestere dupa doua trimestre de evolutie descendenta, potrivit datelor publicate joi de institutul elen de statistica, Elstat, relateaza AFP.

In trimestrul al treilea, rata somajului a fost de 27%. Grecia a inregistrat o scadere a ratei somajului in trimestrul al doilea al anului trecut, fata de trimestrul precedent, pentru prima oara de la declansarea crizei datoriilor, in 2010. In ultimul trimestru al anului 2012, rata somajului era de 26%, scrie Mediafax.

Ponderea somerilor de lunga durata in total este deosebit de ridicata, 72% fiind persoane fara loc de munca de mai mult de un an. Datele nu includ persoanele care nu mai au dreptul la indemnizatii de somaj. Guvernul elen anticipeaza o stabilizare treptata a pietei muncii, ca efect al echilibrarii economiei, dupa sase ani de recesiune, dar analistii anticipeaza ca nu va avea loc o scadere semnificativa a ratei somajului in viitorul apropiat.

Pentru acest an, autoritatile de la Atena prognozeaza o crestere economica de 0,6%. Grecia, cu o datorie publica de 175% din PIB, este sub asistenta financiara internationala din 2010, iar rata somajului este cea mai ridicata din UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri