Mii de rusi manifestau sambata la Moscova impotriva "ocuparii" Crimeei si politicii Kremlinului, la apelul unui comitet al opozitiei, iar un miting al unor organizatii nationaliste apara, concomitent, pozitia oficiala, in apropierea Pietei Rosii, relateaza AFP.

Un fotograf si o jurnalista AFP au apreciat ca la miting participau aproximativ 50.000 de manifestanti de opozitie, o mobilizare rar atinsa de la manifestatiile de dinaintea si de dupa revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, in 2012, scrie Mediafax.

"Pentru libertatea voastra si a noastra!", se putea citi pe o banderola purtata la defilarea opozitiei, care a pornit de la Piata Puskin catre bulevardul Saharov (un fost disident sovietic) si la care participau pâna la 20.000 de persoane, potrivit estimarii unei jurnaliste AFP.

Politia a citat, la inceputul defilarii, aproximativ 3.000 de persoane.

"Nu va atingeti de Ucraina!", "Nu razboiului!", se mai putea citi pe pancarte agitate de persoane de toate vârstele, care purtau steaguri ruse si ucrainene.

"Fara referendum sub amenintarea armelor!", indemna alt slogan, referindu-se la scrutinul privind anexarea Crimeei la Rusia, prevazut duminica. Peninsula ucraineana este ocupata de la sfârsitul lui februarie de mii de militari considerati rusi.

"Eu cred ca Crimeea inseamna Ucraina, chiar daca majoritatea oamenilor sunt rusi. Ei trebuie sa-si rezolve problemele cu statul lor. Rusia nu are nimic a face cu acest lucru", a declarat o fosta invatatoare, Ala, in varsta de 71 de ani, care nu a dorit sa-si spuna numele.

"Este un razboi, o ocupatie, este inacceptabil din partea unui stat civilizat", a adaugat ea.

Manifestantii au scandat "Nu puterii cekistilor!" (membri ai serviciilor secrete), sau "Navalnii!", numele principalului opozant al lui Vladimir Putin, plasat sub arest la domiciliu, la Moscova.

In acelasi timp, cateva mii de persoane - 15.000, potrivit politiei - erau adunate in apropiere de Piata Revolutiei si Kremlin, la apelul unor organizatii nationaliste, agitand banderole pe care se puteau citi mesaje de sustinere fata de politica lui Putin.

"Nu va exita un Maidan la Moscova!", au spus persoane care au luat cuvantul, referindu-se la Piata Independentei de la Kiev, capitala ucraineana, unde trei luni de manifestatii au condus la indepartarea fostului presedinte Viktor Ianukovici de la putere, care s-a refugiat in Rusia, si la instalarea unei noi puteri proocidentale.

Numerosi tineri purtau pe spate desene cu conturul fostei Uniuni Sovietice si inspriptia "CCCP 2.0", o trimitere la o noua URSS.

Mii de rusi manifestau sambata la Moscova impotriva "ocuparii" Crimeei si politicii Kremlinului, la apelul unui comitet al opozitiei, iar un miting al unor organizatii nationaliste apara, concomitent, pozitia oficiala, in apropierea Pietei Rosii, relateaza AFP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri