New York a luat locul Londrei in topul celor mai mari centre financiare ale lumii, dupa ce City-ul londonez a fost zguduit de o serie de scandaluri, iar pozitia Marii Britanii ca stat membru al Uniunii Europene a fost pusa sub semnul intrebarii, transmite Bloomberg.

New York a trecut pe prima pozitie in topul Global Financial Centers Index, cu un avantaj "subred, nesemnificativ din punct de vedere statistic", de doua puncte, potrivit lui Michael Mainelli, presedintele grupului Z/Yen, care a realizat studiul, conform Mediafax.

Hong Kong si Singapore, cele mai mari centre financiare din Asia, au restrans semnificativ distanta fata de ocupantele primelor doua locuri la nivel global.

Centrul financiar londonez a fost zguduit in ultimii ani de mai multe scandaluri, inclusiv investigatii privind vanzarea abuziva de contracte de asigurari catre clientii bancilor, manipularea pietelor financiare si pierderi masive inregistrate in urma unor tranzactii financiare extrem de riscante.

Totodata, planurile politicienilor britanici pentru un referendum privind apartenenta la UE au pus sub semnul intrebarii legaturile Londrei cu piata unica europeana.

"Londra are nevoie de reputatie, sa ofere siguranta ca oricine vine acolo va fi tratat corect si va putea concura in bune conditii. Fara a avea o economie nationala uriasa in spate, asa cum este cazul New Yorkului si Hong Kongului, Londra trebuie sa actioneze mai mult dupa modelul din Singapore si sa aiba sustinerea economiei Uniunii Europene", a afirmat Mainelli.

Topul este intocmit in functie de un sondaj efectuat in randul investitorilor si de indici exteriori, precum infrastructura, mediul de afaceri, sectorul financiar, capital uman si reputatie.

"Guvernul britanic este hotarat sa construiasca un sector bancar care sa propulseze economia si sa sprijine consumatorii si mediul de afaceri. Cream un cadru care promoveaza o industrie a serviciilor financiare responsabila si sustenabila, atacand totodata problemele legate de concurenta si risc in sectorul bancar", potrivit unui comunicat al Trezoreriei britanice, citat de Bloomberg.

Sursa foto: Shutterstock, New York

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri