Locuitorii din Crimeea au aprobat cu 93% din voturi alipirea peninsulei ucrainene la Rusia, transmite AFP. Un milion si jumatate de alegatori din Peninsula ucraineana Crimeea au inceput sa voteze duminica in vederea unei alipiri la Rusia, intr-un scrutin denuntat de intreaga lume, dar sustinut de Moscova si al carui rezultat nu ridica nicio indoiala.

Premierul prorus al Crimeei Seghii Aksionov a salutat decizia "istorica" exprimata in referendumul cu privire la alipirea peninsulei ucrainene la Rusia, relateaza AFP.

"Multumesc tuturor celor care au participat la referendum si au optat. Astazi (duminica) am luat o decizie foarte importanta care va intra in istorie", a declarat Aksionov intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Washingtonul "respinge" referendumul

Statele Unite "resping" referendumul care s-a desfasurat duminica in Crimeea pentru alipirea la Rusia, un scrutin "contrar Constitutiei ucrainene", organizat "sub amenintari cu violente" din partea Rusiei, afirma Casa Alba.

"Actiunile Rusiei sunt periculoase si destabilizatoare", a adaugat Jay Carney, un purtator de cuvant al Executivului american, intr-un comunicat. "Consiliul de Securitate (al ONU) a recunoscut aceasta stare de fapt ieri (sambata), intr-o rezolutie careia numai Rusia i s-a opus", a adaugat el.

Romania nu va recunoaste rezultatele referendumului din Crimeea

Presedintele Traian Basescu anunta ca Romania "considera ilegal referendumul in curs de desfasurare in Crimeea si nu va recunoaste rezultatele acestuia", potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

"Romania considera ilegal referendumul in curs de desfasurare in Crimeea si nu va recunoaste rezultatele acestuia in conditiile in care Curtea Constitutionala a Ucrainei a declarat neconstitutionala organizarea referendumului privind separarea Peninsulei Crimeea de Ucraina, iar presedintele interimar al Ucrainei, domnul Oleksandr Turcinov, a semnat decretul de anulare a declaratiei de independenta a acesteia", spune seful statului, citat in comunicat.

Uniunea Europeana a condamnat in mod oficial, duminica, referendumul din Crimeea, catalogandu-l drept "ilegal si ilegitim", si a anuntat ca va adopta sanctiuni luni, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Referendumul este ilegal si ilegitim, iar rezultatul acestuia nu va fi recunoscut", au declarat presedintii Consiliului European Herman Van Rompuy si Comisiei Europene (CE) José Manuel Barroso intr-un comunicat comun. Acest scrutin este, in opinia europenilor, "contrar Constitutiei ucrainene si regulilor internationale", adauga ei.

.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri