Compania franceza Carmat, care a realizat prima inima artificiala bioproteica, a anuntat, luni, ca o noua operatie de transplant al unei inimi artificiale ar putea avea loc, "cel mai probabil, in cateva saptamani", informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Realizarea unui nou test va depinde de "disponibilitatea unui bolnav care intruneste criteriile (pentru operatie, n.r.), conjugata cu rezultatele analizelor efectuate de inginerii de la Carmat si de clinicieni, cel mai probabil peste cateva saptamani", a declarat Philippe Pouletty, cofondatorul Carmat, pentru postul de radio privat Europe 1.
Primul pacient, in varsta de 76 de ani, care a primit, pe 18 decembrie 2013, o inima artificiala realizata de compania Carmat, a decedat pe 2 martie, implantul fiind considerat concludent, "in cadrul unui test pentru care criteriul de succes era de 30 de zile", a precizat compania intr-un comunicat.
"In prezent, nu stim care este cauza mortii pacientului, efectuam analize aprofundate inainte de a trece la urmatorul implant", a explicat Philippe Poletty, respingand posibilitatea unui scurtcircuit care sa fi provocat defectarea protezei.
"Inima s-a oprit brusc. A avut loc un scurtcircuit. Acest lucru a dus la un infarct, identic cu acela pe care il poate suferi o inima naturala bolnava", a afirmat, pe de alta parte, profesorul Alain Carpentier, avansand singura explicatie disponibila pana acum.
"Proteza este un instrument complex, in relatie cu sistemul vascular al pacientului si cu unitatea de alimentare, prin urmare, orice simplificare excesiva este falsa", a spus Philippe Poletty.
Cu o zi dupa decesul pacientului, la 75 de zile dupa implantarea unei inimi artificiale, Carmat a anuntat ca mentine programul de teste, unde au fost inclusi patru pacienti "cu pronostic vital rezervat", conform precizarilor oferite la momentul respectiv de profesorul Christian Latrémouille, care a efectuat interventia chirurgicala.
Compania Carmat, infiintata de chirurgul Alain Carpentier, celebru pe plan mondial dupa ce a inventat valvele cardiace Carpentier-Edwards, doreste sa acopere penuria notorie de transplanturi, careia ii cad victime zeci de mii de persoane care sufera de insuficienta cardiaca avansata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri